Regionaal dagje uit met pinksteren

Vijf dagjes tips regio Maastricht in het pinksterweekend

Rondleiding: Gulpener Bierbrouwerij

Dit geloof geeft al sinds 1825 ziel en smaak aan onze bieren. Wij kiezen er, als onafhankelijke en duurzame familiebrouwerij, voor om zonder compromis de meest smaakvolle, uitgesproken en eerlijke bieren te brouwen. Om als enige brouwer water uit eigen bronnen, hop uit eigen hoptuin en gerst van ons mooie Limburgse land te gebruiken. Sinds 1825 weten we alles van de fantastische diversiteit aan smaken en aroma’s waarmee we onze bieren een uitgesproken karakter geven. Uitgesproken omdat we vrij zijn. Vrij omdat we een onafhankelijke familiebrouwerij zijn. Vrij om onze eigen koers te varen. Vrij om te doen wat goed voelt. Laat die vrijheid je smaken. ERVAAR GULPENER
We nodigen onze gasten graag bij ons thuis uit in de brouwerij, met een start in het Gulpener Bierhuys aan de voet van de Gulpenerberg in Gulpen midden in het uniek vijfsterrenlandschap. Op een plezierige en persoonlijke wijze presenteren André en Anne-Marie Köppen in hun proeflokaal niet alleen onze bieren en daarbij behorende streekproducten, maar ook onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen en onze plek in de rijke cultuurhistorische omgeving van Zuid-Limburg. André is biersommelier en volgde zijn bijzondere opleiding aan de Doemens Academie in Gräfelfing bij München. Hij weet zijn kennis en vooral zijn liefde voor het goudgele vocht als geen ander voor het voetlicht te brengen.

 

Unive Maastrichts Mooiste

De afgelopen 13 jaren is Maastrichts Mooiste op zondag georganiseerd en uitgegroeid tot een van de bekendste sportevenementen van Limburg.

Vanaf 2017 zal Maastrichts Mooiste worden uitgebreid naar een volledig loopweekend. Vanaf vrijdagavond 9 juni zal dit sportieve weekend starten met de 'Maastrichts Mooiste City Centre Trail'. Op zaterdag 10 juni kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen en kan men deelnemen aan 1ste editie van de “Maastrichts Mooiste Wandeltocht”. Het sportieve loopweekend zal afgesloten worden op zondag 11 juni met de “hoofdact” Maastrichts Mooiste en ook dit jaar worden weer vele hardlopers aan de start verwacht. 

  • Vrijdagavond 9 juni - City Centre Trail
  • Zaterdag 10 juni - Wandeltocht
  • Zondag 11 juni - Maastrichts Mooiste (hardlopen)

 

City Tour met Oldtimer bus + Rondvaart + Grottentocht

Stiphout Tours & Trips verzorgt met haar oldtimer bussen rondritten in Maastricht en laat je op een originele manier kennismaken met het historische deel van de stad, de nieuwe wijk Céramique, het Gouvernement en de St. Pietersberg.
De bus vertrekt vanaf Rederij Stiphout gelegen tussen de Sint servaasbrug en Wilhelminabrug en er is een keuze uit 3 verschillende tours.

Dit is een tour met 3 attracties in één. Uw programma begint met een rondrit door Maastricht. Vervolgens maakt u een boottocht op de Maas die onderbroken wordt voor een rondleiding in de grotten van de St. Pietersberg.RONDLEIDINGEN 2017: 
14 januari t/m 1 april: Elke zaterdag 
4 april t/m 2 juli: dagelijks, behalve maandag 
3 juli t/m 3 september: dagelijks (m.u.v. 6 augustus)
5 september t/m 29 oktober: dagelijks, behalve maandag
4 november t/m 23 december: Elke zaterdag


Duur: ca. 4 uur
Vertrek: Rederij Stiphout Maastricht 

Rondleidingen 2017 NL (klik op het tijdstip om direct online te boeken)

City Tour om 11:00 uur

City Tour om 12:00 uur

City Tour om 13:00 uur

 

Antiek- en brocantemarkt Tongeren

De antiek- en brocantemarkt vindt elke zondag plaats van 07.00 uur tot 13.00 uur.

Reeds meer dan 30 jaar is Tongeren op zondagmorgen, en dit reeds van in de vroege ochtend, een levendige stad. De meer dan 350 standhouders en een 40-tal antiekzaken stallen dan hun beste waar uit voor de talrijke bezoekers aan de grootste antiek-en brocantemarkt van de Benelux. Tongeren is op zondagvoormiddag een internationale stad en “the place to be” voor een steeds groter aantal Nederlanders, Duitsers, Fransen, Britten en Amerikanen. Allen zijn ze op zoek naar dat “uniek” stukje antiek of brocant. Het bezoek aan de antiek- en brocantemarkt afronden met een bezoek aan de binnenstad of het meepikken van een gezellig terrasje of smaakvol restaurant is de garantie voor een geslaagde uitstap.

 

 

Zonnetrein Maastricht

Beleef de binnenstad van Maastricht met de milieuvriendelijke Zonnetrein. U ontdekt het gezellige Vrijthof, de karakteristieke Markt, het historische Onze Lieve Vrouweplein en het authentieke Bassin. U neemt kennis van het moderne Mosa Forum en de eigentijds gerenoveerde Maasboulevard. Wij brengen u langs de oude stadsgrachten met haar Kompen en rijden door het schitterende Stadspark. Tijdens de route vertellen wij u in diverse talen de vele wetenswaardigheden van de stad en haar historie.

Prijs: € 6,00 p.p.
Kinderen € 4,00 en tot 6 jaar gratis.
Speciale prijzen voor groepen vanaf 8 personen. 

Vertrekpunt: Kesselskade
Duur: circa 50 minuten

Koop uw TICKETS ONLINE via de website www.zonnetrein.nl

DE ZONNETREIN RIJDT T/M 8 JANUARI 2017*. Hierna sluit de Zonnetrein voor de wintermaanden en zal weer rijden vanaf 1 april 2017 * Let op ! Dit is onder voorbehoud van het weer. Bij sneeuw en/of zware vorst zal de Zonnetrein niet rijden.