Top 10 Populairste Attractieparken in Nederland

In April is het attractieparkseizoen in Nederland weer volop losgebarsten. Dit is een lijstje van de meest bezochte attractieparken in Nederland. Populariteit is natuurlijk geen graadmeter over hoe leuk een park is, maar het zegt vaak wel iets over de grootte en het aantal attracties. Tussen de parken zit veel verschil, naar Plopsa ga je met kleine kinderen, Walibi daarentegen is geschikt voor ‘kinderen’ van alle leeftijden. Veel van de parken hebben er ook dit seizoen weer veel aan gedaan om nieuwe bezoekers te trekken.  

10. Drouwenerzand 

Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen noemt zichzelf “het voordeligste pretpark in Europa”. En goedkoop dat is het, je betaalt 12 euro, en dan is alles inclusief (ook eten en drinken). Het park wint de laatste jaren snel aan populariteit. Het park is vooral geschikt voor jongere kinderen tot zo’n 13 jaar.

Bezoek de website van Drouwenerzand

9. Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden

Nederlands nieuwste attractiepark is Plopsa Indoor in Coevorden, geopend in 2010. Het park is van Studio 100, en alle bekende figuren van deze zender zijn dan ook te vinden in het park: Samson & Gert, Kabouter Plop, K3, Mega Mindy en Bumba. Leuk voor de kleintjes dus.

8. Drievliet

Drievliet

Familiepark Drievliet ligt in Den Haag. Er is van alles te doen, er zijn speciale attracties voor kinderen, voor de familie en je hebt de “Thrill Rides”. De nieuwste attractie is de Formule X, een achtbaan waar je binnen 2 seconde op 70 kilometer per uur zit. Ook staan er shows op het programma, in 2012 zal DJUMBO optreden geven en draait er een 5D animatiefilm van Robin Hood.

Bezoek de website van Drievliet

7. Hellendoorn

avonturenpark_hellendoorn

Ook Hellendoorn heeft vernieuwd in 2012. De nieuwe attractie in het park is “Tarantula Magica!” (vanaf 28 april) waarin je flink wordt rondgedraaid. Verder zijn er veel wildwaterbanen en andere snelle attracties te vinden in Hellendoorn.

Bezoek de website van Avonturenpark Hellendoorn

6. Koningin Juliana Toren

Koningin Juliana Toren

Mooi gelegen aan de rand van Apeldoorn ligt attractiepark Juliana Toren. Het park heeft ondertussen 60 attracties voor jong en oud.

Bezoek de website van Koningin Juliana Toren

5. Toverland

toverland-entree

Op de vijfde plaats van populairste attractieparken vinden we Toverland, te vinden in Noord Limburg. Het pretpark is grotendeels overdekt, en daarom ook te bezoeken in de winter.

Bezoek de website van Toverland

4. Walibi

walibi

Verwacht je actie in een park, dan moet je naar Walibi gaan. Vol met spannende achtbanen, zeven ondertussen alweer. De ene nog sneller dan de andere. Maar ook voor kleine kinderen is er genoeg te doen in het park.

Bezoek de website van Walibi

3. Duinrell

duinrell

Duinrell is niet eens een supergroot pretpark, maar trekt ook veel bezoekers met het spectaculaire zwembad “Tikibad”.

Bezoek de website van Duinrell

2. Slagharen

slagharen

Ooit begonnen als Ponypak, maar ondertussen Nederlands op een na populairste attractiepark. Alle attracties die je verwacht in een park zijn aanwezig, 2 achtbanen, een wildwaterbaan, zweefmolens, etc. 50 attracties in totaal.

Bezoek de website van Slagharen

1. De Efteling

de efteling pretpark

De absolute nummer 1 als het gaat om pretparken in Nederland is natuurlijk De Efteling. Naast vele attracties (waaronder 5 achtbanen, 2 waterattracties en 3 darkrides) zijn er shows, een natuurpark, roeivijfers, en nog veel meer. Dit jaar bestaat de Efteling 65 jaar en dat wordt gevierd met een nieuwe attractie.

Bezoek de website van de Efteling